Update over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden
Kunt u de nieuwsbrief hieronder niet lezen ga dan naar de online versie.
Nummer 1 - 2018             
24/7 onderhoudsmonteur aanwezig tijdens stremming Middensluis 
Stremming Middensluis van 9 april t/m 4 mei
Werkzaamheden deze maand   
Bediengebouw en deurkassen gaan de hoogte in 
 

Gevolgen financiële tegenvallers voor planning nieuwe zeesluis nog onbekend

Eind vorig jaar berichtten BAM en VolkerWessels over tegenvallende financiële resultaten op het project nieuwe zeesluis. Als reden voor de hogere kosten noemden zij de robuustheid van de caissons en de noodzaak tot herberekening van deze constructie. Wat de gevolgen zijn voor de planning, wordt momenteel zorgvuldig doorgerekend en besproken door opdrachtgever Rijkswaterstaat en OpenIJ, het aannemersconsortium waarvan BAM en VolkerWessels onderdeel zijn. Zodra er meer bekend is over deze gevolgen, informeren wij u.

 

24/7 onderhoudsmonteur aanwezig tijdens stremming Middensluis 

De Middensluis in IJmuiden is van 9 april 2018 06:00 uur t/m 4 mei 2018 06:00 uur gestremd. OpenIJ brengt dan nieuw geleidewerk aan en verwijdert het oude. Ook verwijdert OpenIJ bodembescherming in het Middenbinnentoeleidingskanaal. Deze werkzaamheden zijn het gevolg van de komst van de nieuwe zeesluis. Onderhoudsaannemer Spie/Van Doorn maakt van de gelegenheid gebruik om tegelijkertijd onderhoudswerkzaamheden aan de Middensluis uit te voeren. De scheepvaart wordt dan door de andere sluizen van het sluizencomplex in IJmuiden geschut. Er is 24/7 een storingsmonteur aanwezig, zodat er geen aanrijdtijd is in geval van een storing.

Lees meer
 

Werkzaamheden deze maand

Deze maand zien we dat het nieuwe bediengebouw, het Sluis Operatie Centrum, langzaam aan verrijst (nummer 1 op de foto). Ook de deurkassen worden de hoogte in gebouwd (nummer 2 op de foto). De beton- en ankerwerkzaamheden aan de kolkwanden lopen deze maand door (nummer 3 op de foto).